Analyse status beschikbaarheid open data overheid

AANVRAAG DATA - Jaarlijks maakt de Algemene Rekenkamer rapportage over de trends binnen de overheid m.b.t. het open stellen van data. Op basis van data uit het data.overheid.nl portaal zijn diverse overzichten geproduceerd en enkele opmerkelijke zaken gesignaleerd.

dinsdag 1 maart 2016 | aanvraag, opendata

Data over de beschikbaarheid van open data bestanden per overheidsinstelling werden ter beschikking gesteld in het JSON-formaat. Overzichten uit eerdere jaarrapportages konden daarmee opnieuw geproduceerd worden.

Daarnaast kon op basis van de beschikbare data een aantal extra analyses over de kwaliteit van de beschikbare informatie gegenereerd worden. Een paar van de signalen waren geschikt voor de rapportage.

Naast het analyseren van data is meegedacht over de mogelijkheden om de trendrapportage verder te verbeteren.

Doorlooptijd: 2 weken
Inspanning: 14 uur (inclusief overleg)

Ook interessant om te lezen

Afwijking zorgkosten per gemeente 2011-2016

Op basis van open data van Vektis hebben we een analyse gemaakt van de zorgkosten per gemeente ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Daar komen een paar opmerkelijke afwijkingen uit. Maar het roept ook de vraag op of deze benadering correct is.

dinsdag 1 maart 2016 | aanvraag, opendata

Wachttijden belastingtelefoon

Juist in deze periode bellen veel mensen met de belastingtelefoon om nog even de laatste vragen beantwoord te krijgen. Op basis van de open data van de Belastingdienst zelf hebben we uitgevonden dat u dit het beste donderdagochtend kunt doen.

dinsdag 1 maart 2016 | aanvraag, opendata