Deel bevolking dat niet in eigen land woont - EU 2015

DATA VAN DE DAG - Vorig jaar ging er een populaire grafiek rond waarin het aantal inwoners per land stond dat niet in eigen land woonde. Wij waren nieuwsgierig hoe dit in verhouding stond tot de bevolking nog wel in die landen.

dinsdag 3 januari 2017 | DVDD, Bevolking, Europa

Meer dan eenvijfde van de Portugezen woont in een ander land

Door de data van de Verenigde Naties te combineren met de bevolkingsdata van de EU konden we eenvoudig bovenstaand plaatje produceren.

Daar komt een heel ander beeld naar voren. Het zijn vooral de kleine landen die veel "emigranten" kennen. Zo leeft meer dan eenvijfde van de Portugezen buiten Portugal.

Update 4-jan-2017: We hebben ook uitgezocht waar de Nederlanders naar toe zijn verhuisd. Hieronder vindt u de top 25 van meest populaire landen.

NB: Part en Percentage zijn eigenlijk hetzelfde natuurlijk. De grootte van de cirkels en de kleur van de cirkels gaan over dezelfde schaal.

Ook interessant om te lezen

Aantal vluchtelingen dat asiel krijgt in Europa

AANVRAAG DATA - Deze week zocht Datagraver voor je uit hoeveel bootvluchtelingen overleden tijdens hun reis naar het Europese vasteland. Hun aantal was in 2014 al ongekend hoog, maar dit is helemaal een rampjaar: in de eerste maanden kwamen al zo’n 1.700 mensen om.

Een mogelijke verklaring voor deze stijging is de aanhoudende onrust veroorzaakt door terroristische groeperingen in Afrika en het Midden-Oosten.

dinsdag 3 januari 2017 | DVDD, Bevolking, Europa