Producten en diensten

Datagraver biedt nog korte tijd diverse producten en diensten aan. Een deel is standaard, veel is maatwerk. Neem contact met ons op voor vragen en nadere details.
We gaan ons commerciële aanbod de komende tijd afbouwen.

Onderzoek

Heeft u een data-onderzoek dat u uitgevoerd wilt zien, op basis van uw eigen data of met/naar externe bronnen? Dan helpen we u graag bij het opzetten en uitvoeren daarvan. We kunnen adviseren of we kunnen het gehele onderzoek voor u uitvoeren. Neem contact met ons op en we komen vrijblijvend langs voor een gesprek of we overleggen telefonisch. Dan kunnen we samen bepalen wat een goede aanpak is en brengen we een offerte uit.
We gebruiken hierbij meestal een aanpak in meerdere fasen zodat steeds beoordeeld kan worden of verder onderzoeken nog van waarde is.

Datadriven maken organisaties

Het werken met computers, software en het opslaan van data over de organisatie is tegenwoordig gemeengoed. Maar de data daadwerkelijk gebruiken voor de sturing vraagt een omslag in denken en uitvoering. Datagraver helpt organisaties in dit proces. We ondersteunen de stappen van het creëren van bewustzijn op managementniveau, via het verbeteren van de kwaliteit van data tot en met het gebruiken van de data en bijpassende tools in de dagelijkse beslissingen.

Om te kijken welke aanpak voor u het beste werkt, komen we graag langs voor een vrijblijvend gesprek. Mail ons voor een afspraak.

Begeleiding dataprojecten

U kunt onze expertise ook inzetten ter begeleiding van uw dataprojecten. Enerzijds kunnen we u methodisch ondersteunen door gezamenlijk de aanpak op te zetten en eventueel een deel van het traject aan te sturen. Anderzijds kunnen we adviseren bij het kiezen en inzetten van de juiste tooling. We hebben ervaring met zowel de "traditionele" omgevingen zoals die van Oracle, als moderne tools zoals Python, Neo4j, Gephi en D3js.

Om te kijken welke aanpak voor u het beste werkt, komen we graag langs voor een vrijblijvend gesprek. Mail ons voor een afspraak.

Open data

We bieden ondersteuning bij het gestructuurd gaan aanbieden van open data vanuit uw organisatie. Dit kan in de vorm van een cursus of als adviestraject. Dan kijken samen met u naar welke mogelijkheden er met de reeds bestaande open data van uw organisatie zijn. Bijvoorbeeld het publiceren van een reeks artikelen, zoals in de gemeente Utrecht.
We kunnen ook ondersteuning bieden bij het verbeteren van de kwaliteit van de open data voordat het beschikbaar gemaakt wordt. Tevens kunnen we samen de processen verbeteren die leiden tot het produceren van gestructureerde open data.

Presentaties en cursussen

Op verzoek geven we presentaties over de mogelijkheden van (open) data en visualisaties. Deze presentaties kunnen aangepast worden aan specifieke aandachtsgebieden waarin u werkzaam bent.
Ook geven we maatwerkcursussen over tools zoals SQL en MS-Excel (voor gevorderden) en analysemethodiek.

Mailt u gerust uw verzoek. We kunnen dan gezamenlijk kijken wat de meeste toegevoegde waarde heeft voor u.

Fact checking

Voor uitingen in de media of voor mediaoptredens waarbij data gebruikt gaan worden, kunnen we vooraf advies geven over de gebruikte data en de mogelijke tegenwerpingen. Dit kan ernstige publiciteitsfouten voorkomen. Dit advies kan vaak ook op zeer korte termijn gegeven worden. Neem daarvoor direct contact op.

Losse kleine aanvragen

Bent u op zoek naar specifieke data of een trend maar heeft u zelf even niet de capaciteit om de zoektocht uit te voeren? Stuur ons een mailtje met duidelijke omschrijving van de vraag. Wij laten dan weten of en tegen welke prijs we uw aanvraag kunnen beantwoorden. Na een akkoord gaan we direct aan de slag. En we werken op no cure no pay basis.

Gepubliceerde data

Met enige regelmaat produceren we zelf artikelen op basis van data onder de noemer Data van de Dag. Soms passen die bij het nieuws of recente ontwikkelingen, soms gaat het om eigen onderzoeken die nieuwswaardig zijn.
De artikelen, maar vooral de onderliggende data, zijn op te vragen en te gebruiken voor publicaties elders. Een deel van de data is vrij te gebruiken met bronvermelding. Voor de rest vragen we een kleine vergoeding.

Stuur ons een mail met link naar het betreffende artikel en we stemmen het snel met u af.
U kunt deze artikelen per e-mail toegestuurd krijgen, inclusief de onderliggende data en korte verantwoording, een halve dag voordat ze hier op de site gepubliceerd worden.

Voorbeelden van publicaties vindt u bij NU.nl, NRC en de Volkskrant. Ook buiten Nederland verschijnen onze producties, zoals bij Forbes en Sydney Morning Herald